Η ελιά είναι βασικό συστατικό της πολύτιμης μεσογειακής διατροφής, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και γεύση. Οι ελιές θρούμπες είναι μια από τις πιο γευστικές ποικιλίες ελιάς που παράγει η χώρα μας. Είναι πλήρως ώριμες και στη φυσική τους μορφή είναι εντελώς ζαρωμένες, γεμάτες πτυχώσεις. Έχουν μεστή γεύση και είναι πλούσιες σε φαινόλες. Τρώγονται όπως είναι ως μεζές-ορεκτικό, σε σαλάτες και ειδικά στην ελληνική χωριάτικη σαλάτα, συνοδεύουν και χρησιμοποιούνται σε πολλές συνταγές.