Χωρίς γλουτένη

Untitled new Document 6

Η γλουτένη είναι μία πρωτεΐνη που συναντάται σε σπόρους όπως το σιτάρι, η σίκαλη, το κριθάρι και μπορεί να προκαλέσει ανοσολογική αντίδραση σε όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη ή δυσανεξία στην γλουτένη.

Προστίθεται ως βελτιωτικό στις ζύμες προσφέροντάς τους ελαστικότητα ή ως προϊόν πλήρωσης σε μεταποιημένα τρόφιμα (π.χ. στην αλλαντοποιεία). 

Τα συμπτώματα ποικίλουν και κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρά. Ως εκ τούτου κρίνεται απαραίτητη η διάγνωση από εξειδικευμένο γιατρό και ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής με προϊόντα χωρίς γλουτένη. 

Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να την αποφύγουν για προσωπικούς ή διατροφικούς λόγους καθώς και ως μέσο ανακούφισης άλλων ασθενειών.

Στα καταστήματά μας θα βρείτε μεγάλη γκάμα προϊόντων με πιστοποίηση gluten free, τα οποία καλύπτουν τις διατροφικές σας ανάγκες και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής σας ώστε να μην χρειαστεί να στερηθείτε τίποτα από τα γεύματά σας.