Σε μηδενικό σχεδόν υψόμετρο οι αγρότες της Θεσσαλονίκης καλλιεργούν το Βιολογικό ρύζι στο δέλτα των ποταμών Αλιάκμονα, Αξιού και Λουδία, στον κάμπο της Θεσσαλονίκης και στις παράκτιες περιοχές. Κάθε χρόνο η ποικιλία Japoneca καλλιεργείται σε προσήλιους αγρούς συνήθως πλημμυρισμένους με νερό, σε υφάλμυρα, αργιλώδη εδάφη, κάτω από ζεστό κλίμα με υψηλή σχετικά υγρασία, η οποία ευνοεί την καλή θρέψη των κόκκων, γεγονός σημαντικό για την ποιότητα και τη θρεπτική τους αξία.