Οι καρποί κακάο πλένονται και απολυμαίνονται με βιολογική μέθοδο. Αφού αποξηρανθούν, αλέθονται και στη συνέχεια με ψυχρή έκθλιψη μετατρέπονται σε απόλυτα ωμή, φυσική και αγνή σκόνη κακάο. Περιέχει πλήθος θρεπτικών στοιχείων με σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό. Αποτοξινώνει τον οργανισμό από τα βαρέα μέταλλα, ενισχύει την θετική διάθεση και το συναίσθημα ευφορίας, την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού, την τόνωση της συγκέντρωσης, την αναζωογόνηση των κύτταρων, ενώ σαν τροφή είναι αλκαλική.