Η μαγεία με τα τυριά που παράγονται ανά τον κόσμο και συγκεκριμένα τα ελληνικά, είναι ότι κλείνουν μέσα τους γεύσεις και αρώματα του κάθε τόπου. Η Συριανή Γραβιέρα λοιπόν μας ταξιδεύει στο κοσμοπολίτικο νησί της Σύρου όπου παράγεται αποκλειστικά από αγελαδινό γάλα που συλλέγεται από επιλεγμένα κοπάδια του νησιού. Με βάση μια ιδιαίτερη μέθοδο τυροκόμησης η γραβιέρα αυτή ωριμάζει αργά για δέκα μήνες κάτω από ιδανικές συνθήκες ώστε να αναδείξει την πολύπλοκη μεστή και διάσημη γεύση της.