Ημέρα Κοιλιοκάκης

Hmera Kiliokakis

Μάιος 2023

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης

Σε συνεργασία με την «Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης, Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Κοιλιοκάκη» και στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης πραγματοποιήθηκε στο gluten free café Θανόπουλος το Σάββατο 27 Μαΐου μαγειρικό εργαστήριο με θέμα "Φύλλο πίτας και ζύμες χωρίς γλουτένη" με συμμετοχή πάνω από 300 άτομα.

Παρευρέθηκε η σεφ-τεχνολόγος τροφίμων Αθηνά Μαυροειδάκου (Athena Glutenfree) που μύησε τα μέλη του συλλόγου στα μυστικά για το πως μπορούν  να ανοίξουν το τέλειο φύλλο πίτας χωρίς γλουτένη για αλμυρές και γλυκές παρασκευές και μερικά ακόμα μυστικά για τη χρήση των αλεύρων χωρίς γλουτένη και τις ζύμες!

Επίσης μαζί σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης ήταν η διαιτολόγος-διατροφολόγος Κυριακή Τσομπανίδου, nutrition specialist της εταιρείας Schar, για να λύσει όλες  τις απορίες σχετικά με τη διατροφή χωρίς γλουτένη.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχαν διαθέσιμα γρήγορα τεστ αυτοδιάγνωσης (αίματος) ανίχνευσης αντισωμάτων για Κοιλιοκάκη σε μη διαγνωσμένους τόσο στο κατάστημα της Ελαιών όσο και στο café.

Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν το super market Θανόπουλος, η Schar και η Green Bay.

event4.webp
event5.webp
event6.webp
event7.webp
event1.webp
event2.webp
event3.webp
event8.webp