Υγεία και διατροφή

Στα κόκκινα φρούτα συγκαταλέγονται τα κόκκινα σταφύλια, τα βατόμουρα, τα σμέουρα, τα δαμάσκηνα, τα σύκα, οι φράουλες και οι διάφορες ποικιλίες φραγκοστάφυλου.

Κύριο χαρακτηριστικό της νηστείας είναι η αποχή από τρόφιμα ζωικής προέλευσης όπως είναι το κρέας, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αυγά και τα παράγωγά τους. Αντίθετα, κατά τη διάρκεια της νηστείας έχουμε αυξημένη κατανάλωση τροφίμων όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα όσπρια, τα λαδερά φαγητά, τα θαλασσινά και φυσικά τα φρούτα και τα λαχανικά.

Το ελαιόλαδο, το χαρακτηριζόμενο "υγρό χρυσάφι" κατά τον Όμηρο ήταν γνωστό από την αρχαιότητα ότι αποτελεί εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον άνθρωπο. Ποια είναι όμως η διατροφική αξία του ελαιολάδου και πώς αξιολογείται; Ποιες κατηγορίες ελαιολάδου υπάρχουν; Με ποια κριτήρια πρέπει να αγοράζουμε το ελαιόλαδο; Παρακάτω παρουσιάζονται όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε και αφορούν το ελαιόλαδο.

Οι φυτικές ίνες αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο για την ομαλή λειτουργία του εντέρου.

| Εγγραφές 1 έως 4 από 8 | Επόμενη » 12 »|