Φατουράδα: Το ηδύποτο από τα Κύθηρα

Φατουράδα της οικογένειας Τριφύλλη

 

Το 2002, ένα νέο ζευγάρι αναβιώνει με μια μοντέρνα ματιά,  ένα ιδιαίτερο ποτό από τα Κύθηρα, με βάση μια οικογενειακή συνταγή .

Η "Φατουράδα" της οικογένειας Τριφύλλη,  φτιάχνεται από εκλεκτό απόσταγμα σταφυλής (τσίπουρο) που εκχυλίζεται με αληθινές φλούδες πορτοκαλιού και μανταρινιού και σύντομη εκχύλιση ξύλου κανέλλας και γαρύφαλλου.

Είναι ένα ηδύποτο που προτείνεται να καταναλώνεται παγωμένο (6-8 βαθμούς) σε ποτήρι Flute. Πίνεται ευχάριστα τόσο σαν απεριτίφ, όσο και σαν επιδόρπιο μετά το δείπνο, καθώς είναι εξαιρετικά χωνευτικό .

Ταιριάζει με όλα τα γλυκά (ασυναγώνιστος ο συνδυασμός με γλυκά σοκολάτας) και με φρέσκα φρούτα (δοκιμάστε το με φράουλες).

Χρώμα: διαυγές κεχριμπαρένιο χρώμα με χρυσές ανταύγειες.

Αρώματα μύτης και στόματος: εξελίσσουν μια αιθέρια παλέτα εσπεριδοειδών, με απαλές νότες κανέλλας και γαρύφαλλου.

Επίγευση: Μακριά και απολαυστική.

Περιεκτικότητα οινοπνεύματος: 20%

Αρωματικός & γευστικός χαρακτήρας που έχει κομψότητα, προσωπικότητα και ενδιαφέρον.

Tip: Ρίξτε λίγες σταγόνες στον καφέ ή το τσάι σας !